Zeytin Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır?
Zeytin ağacından koparılmış yaprakları yıkayıp, gölge bir yere sererek 1 hafta süre ile kurutmanız gerekir. 1 çay bardağı ölçüsü için kurutulmuş 5-6 zeytin yaprağını birkaç parçaya bölüp, kaynayan suyun içine atıp, 2 dakika kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Cezvenin üstünü kapatıp, 10 dakika kadar demlemeye bırakıp süzdükten sonra çayı içebilirsiniz. Aynı tarifi hazır kurutulmuş olarak aldığınız zeytin yapraklarında 1 su bardağı ölçüsü için 1 yemek kaşığı olarak da uygulayabilirsiniz. Sabah ve akşam olarak günde 2 defa tüketerek, potansiyel faydalarından yararlanabilirsiniz.
Zeytin Yaprağı Çayının Faydaları Nelerdir?
- Zeytin yaprağı çayı üst solunum yolu enfeksiyonuna iyi gelir
- Kötü kolesterol oluşumunu önler
- Kan basıncını düşürür
- İnsülin direncini azaltır, diyabete karşı korur
- Virüs, mantar ve bakteri oluşumunu engeller
- Bağışıklığı güçlendirir
- Alerji tedavisinde kullanılır
- Kronik yorgunluğa iyi gelir
- Tokluk hissi verir, obezite riskini önler
- Uçukları tedavi eder
- Diş ağrısına iyi gelir
- Hücre yenilenmesini destekler
- Enerjiyi arttırır
- Parkinson ve Alzheimer’a karşı koruyup, beyin işlevselliğini arttırır
- Kemiklerin iltihaplanmasını önler
- Diş ağrısının azalmasına yardımcı olur
- Zeytin yaprağı ile hazırlanan su yaraların hızlı iyileşmesinde etkilidir
NAİL ERGİNER
Paylaş :
Post Views: 1