MALZEMELER :
İpek Çuval 50 x 80 cm.
Ham Siyah Zeytin
İri Taneli Kaya Tuzu .
ORGANİK SELE ZEYTİNİ YAPIM AŞAMALARI :
1 İlk olarak olarak, iki avucunuzu birleştirip kaya tuzundan bol miktarda bir defa alınız. Avucunuzun
içindeki kaya tuzunu çuvalın en dibine yaydırarak dökünüz.
2. Daha sonra 3,5 Kg. kadar ham siyah zeytini, tuz döktüğünüz çuvala, tuzun üzerine yaydırarak
boşaltınız.
3. Arkasından, iki avucunuzu birleştirerek elinize alacağınız kayatuzunu zeytinin üzerine tekrar
boşaltınız. En son yaptığınız tuz koyma işlemini bir kere daha aynı şekilde tekrarlayınız.
4. Daha sonra 3,5 Kg. kadar ham siyah zeytini, tuz döktüğünüz çuvala, tuzun üzerine yaydırarak
tekrar boşaltınız.
5. Arkasından, iki avucunuzu birleştirerek elinize alacağınız kayatuzunu zeytinin üzerine tekrar
boşaltınız. En son yaptığınız tuz koyma işlemini bir kere daha aynı şekilde tekrarlayınız.
6. Daha sonra 3,5 Kg. kadar ham siyah zeytini, tuz döktüğünüz çuvala, tuzun üzerine yaydırarak
tekrar boşaltınız.
7. Son olarak, iki avucunuzu birleştirip kayatuzundan bol miktarda bir defa alınız.
Avucunuzun içindeki kayatuzunu çuvalın en üstüne yaydırarak dökünüz ve çuvalın ağzını
bağlayınız.
HERGÜN YAPAMIYORSANIZ 2 GÜNDE BİR BU ÇUVALLARI 30 SN. KADAR DÖNDÜR-
MELİ, ÇEVİRMELİ VE TAKLA ATTIRMALISINIZ. ÇUVALLARIN İÇİNDEKİ ZEYTİNLERİN
TUZLA BİRLİKTE KARIŞMASINI VE OLGUNLAŞMASINI BU ŞEKİLDE SAĞLAYACAKSINIZ
ÇUVALLARDAN SIZAN ZEYTİNLERDEN GELEN ACI SUYUN BİR ŞEKİLDE TAHLİYE EDİL
MESİ GEREKTİĞİNİ DE UNUTMAYIN. ÇÜNKÜ SİZ ÇUVALLARI 2 GÜNDEBİR ÇEVİRDİK-
ÇE ZEYTİNLER OLGUNLAŞMAYA BAŞLAYACAK VE İÇİNDEKİ ACI SUYU SALACAKLAR-
DIR. ÇUVALLARDAN ÇIKACAK OLAN BU SUYU UYGUN BİR YERE TAHLİYE ETMEZSE-
NİZ HERYER SU İÇİNDE KALABİLİR, DİKKAT EDİN !
3 HAFTA SONRA ORGANİK SELE ZEYTİNLERİNİZ YENECEK HALE GELECEKTİR.
ZEYTİNLERİ ÇUVALDAN ÇIKARTIP BİR KASEYE KOYUP SUYUN ALTINDA BİRAZ
YIKADIKTAN SONRA AFİYETLE YİYEBİLİRSİNİZ.
Bir sonraki Blog yazımızda görüşmek dileğiyle …
Hoşçakalın.
Nail ERGİNER